Ingen förståelse och ingen förlåtelse

Förra veckan var präglad av två stora barnsexbrottskandaler.
En f.d. polis och en moderatpolitiker är inblandade i något som man inte kan ha förståelse eller förlåtelse för. Både polismannen och moderatpolitikern var välmedvetna om vad de gjorde och vilka påföljder det kommer att innebära för deras liv. Båda är i sitt fulla sinnesbruk och socialt etablerade människor.

 

Vad riskerar pedofiler idag i vårt samhälle? Rättsväsenden har redan ganskat stränga straff för sådana brott men det verkar som om det inte skrämmer pedofiler. Vilka straff ska man kunna tillämpa i sådana fall?

 

Två undersökningar på Voter.se med följande kommentar visar att det inte är så enkel att hitta ett straff som är verkande och avskräckande.







Och en sak till – brottslingar finns bland alla samhällsklasser, alla kön, alla partier och alla åldrar. Jag tycker att media koncentrerar sig för mycket och ofta i onödan att poängtera yrkesgrupp, partitillhörighet och hemort. Brottsinnehåll och brottsoffers lidande och brottsförebyggande åtgärder hamnar ofta på andra och tredje plats när vi diskuterar vilka poster, ansvarsområde och ålder brottslingar har.

 

 


DN

 

SvD 2 3

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0