Extrema religioner och partier har samma grogrund.

Det är inte konstigt att tonåringar hamnar i extrema ändar av samhället. Det är svårt att vara tonåring. Man försöker desperat att förstå sin identitet och letar efter sin livsstil. I tonårsbeskrivningen ingår också benägenhet att gruppera sig. Att samlas kring något mål är bra så länge är det fotboll, ett musikband eller hobbyverksamhet. Men det kan lätt vara brottslighet, extrema politiska rörelser och religioner. På det här viset är ungdomarna ett lätt byte för extrema rörelser i samhället. Om man antar SD ungdomar och unga anhängare av extrema islamister av samma art då kan dessa problem botas med samma medel. Vad sägs om flera engagerade vuxna, hårdare krav och kontroll?

 

Vad tycker Voter.se's användare om detta? Nedan finner du omröstningar i ämnet.

 

Är ungdomsgårdar verkligen bra ställen för ungdomar att vara på?

Ser du en snabb lösning på problemen med upploppen i förorterna?






SvD, 2

Kommentarer
Postat av: Simon B

Anklagade du nyss ungdomar som är engagerade i Sverigedemokraterna för att vara lika extrema som unga Islamister? Och anklagade du nyss Sverigedemokraterna för att vara extrema? isåfall får du vara mer specifik vad du anser vara extremt med Sverigedemokraterna. Är det deras motstånd mot Islamisering och massinvandring eller det faktum att de vill att våldtäktsmän och andra grova kriminella faktiskt ska straffas för sina brott?

2010-01-18 @ 21:11:56
Postat av: Voter Redaktionen

Nu lägger du ord i min mun som jag inte har uttalat, Simon. Ungdomar, som dig själv, har lätt för att hamna i grupperingar som ibland kan vara extrema och konservativa. SD är extremhöger och ALLA partier och religioner har extremfalanger där ungdomar lätt placerar sig själva i. Andra antaganden har jag inte gjort.



Jag anklagar inte ungdomarna, jag beklagar detta.



2010-01-19 @ 10:06:05
URL: http://www.voter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0