En site för varje behov

Är det hemsidorna som skapar behovet eller är det behoven som skapar hemsidorna. En till hemsida som hänger ut sexdömda har upptäckts. Om man tittar på Voter.se's omröstning så ser man att 62% (i skrivandets stund) vill ha sådana siter. Men vi lever inte i ett laglöst samhälle. Samma lagar som finns i landet ska gälla på internet tycker två tredjedelar på Voter.se.







SvD

Kommentarer
Postat av: Magda

Pedofiler går fria...kidsen är för alltid skadade! Men det tycks vara ok i detta land...men så fort pedofilen hängs ut...oj, va de är synd om denna dåååå!

Ang. samhälle...de är väl snudd på laglöst när offer ska lida o förövare får alla gåvor o tycka-synd-om-presenter!!!

2010-01-18 @ 15:39:35
Postat av: Tommas

Detta är saker folk bör ta hänsyn till:



I ett uppmärksammat fall i Sverige så dömdes en pappa för att ha utnyttjat sin dotter sexuellt, men senare fick man fram tekniska och medicinska bevis för faderns oskyld, detta samtidigt som dottern trädde fram och sade att hon hade lugit för att mamman sade att hon skulle göra så. Detta handlade om en vårdnadstvist, men då fadern var dömd så hamnar han på dessa listor.



Även en artist i Huddinge drabbades, han hade ett liknande namn som en som blev dömd för pedofili, detta resulterade att det var han som hängdes ut på en liknande lista. Det värsta med detta var att den dömde pedofilen senare blev frikänd då det framkom att flickan som hade anmält honom hade ljugit.



Ett annat känt fall är när ett MC-gäng hade en liknande sida, där lade de även ut oskyldiga och mot betalning tog man bort folk även om de var skyldiga. Det vill säga att de bedrev utpressning och förtal med liknande sidor.



Liknande listor/sidor har aldrig hjälpt eller ens förbättrat situationen och de utsätter bara oskyldiga för fara.



Tänk er detta: Ni tittar på listan och ser att er nya granne är med på den och ni kommer på att ni skall banka skiten ut honom. En natt ringer ni på och när han öppnar så slår ni honom så att han nästan dör, men det är ju en pedofil så ni är bara glada. Men nästa dag läser ni om att en oskyldig bott där då den dömda kände sig hotad och där med hyrde ut lägenheten i andrahand.



Detta är bara ett exempel, men det finns fler sätt som det kan gå fel på med liknande sidor än någonting annat.

2010-01-18 @ 16:11:16
Postat av: Voter Redaktionen

Måste påpeka i detta fall åter igen att jag endast kommenterar omröstningen och resultatet samt i inlägget inte har uttalat min mening.



Magda: Ja, visst är straffskalan i Sverige liten och många förövare kan tyckas att det daltas med. Angående straffskalan har du en omröstning här:

http://www.voter.se/politik-1/vad-tycker-du-om-skalan-fr-brottsstraff-i-sverige-686.html



Tommas: Även om man inte tar hänsyn till allt som kan gå snett med sådana listor. Trygghetskänslan hos befolkningen höjs knappast av sådana listor. Snarare förvärras situationen i grannskapet där en möjlig pedofil bor. Det enda sådana listor spriter är hat och inget annat.



2010-01-18 @ 18:14:45
URL: http://www.voter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0