Toleransgränser bör provas

Jag tror att vi är överens om att man får uttrycka sina åsikter hur man vill i ett demokratiskt samhälle. Doktorsavhandlingen som föreslår att vi bör ha sharialagar i det svenska rättsväsendet är en bra illustration på detta. Vi måste även vara överens om att i ett demokratiskt samhälle ska alla åsikter diskuteras utan förbehåll.

Att diskutera andras förslag och åsikter betyder inte att vi måste respektera och godkänna dem per automatik. Den omstridda doktorsavhandlingen behövs mycket väl  i Sverige.

Muslimska skrivna och oskrivna lagar bör diskuteras, vare sig det gäller klädesval eller juridiska frågor. Ju mera vi vädrar dem desto starkare blir vi i våra åsikter och toleransgränser.




SvD 2

Kommentarer
Postat av: Magda

Undra vad som händer om 2 personer från olika länder(men bor i sverige o är svenska medborgare)gifter sig o den ena dör...vilken lag ska gälla??? Tja, man kan väl slå till o ta vilken man vill då?

2010-02-03 @ 14:37:35
Postat av: Voter Redaktionen

Den dagen den sorgen, men vi ska inte avfärda en diskussion för det.



2010-02-03 @ 15:42:49
URL: http://www.voter.se
Postat av: Läshistoriapuckon

Islamiska länder har inte genomgått renässansen, det är därför dom är så efterblivna som dom är. Dom har inte blivit utsatta för grekisk filosofi som är en av grundstenarna i västerländska kulturer. Dom är inte beredda att diskutera saker från olika perspektiv och om bättre bevis presenteras ändra uppfattning. Dom tror på det dom tror för att någon skäggig pedofil sa att så ska saker vara för en sisådär 1500 år sedan och detta går enligt dem inte att ifrågasätta. Sverige är inte även om ett par stockholmare tror det ett mångkulturellt land, något dom kommer att bli varse under hösten 2010. Kvasi-intellektuella Mosa Sayed bör bli utvisad omgående då han med stor arrogans visar att han inte är beredd att integrera sig i det land som tog hand om honom.



SD 2010

2010-02-05 @ 11:47:15
Postat av: Voter Redaktionen

Du tänker som du gör och det är ett exempel och där ligger dina toleransgränser. Dom bör också provas genom öppna diskussioner, omröstningar och debatter.

2010-02-05 @ 13:22:20
URL: http://www.voter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0