Låt oss kalla saker med sitt rätta namn

Vi stödjer de anhöriga till de stupade i Afgahnistan och delar deras sorg.

 

Däremot stödjer vi inte Riksdagspolitiker som skickade de svenska trupperna till Afghanistan.

 

Låt oss kalla saker med sitt rätta namn. Det finns inga fredliga uppdrag där vapen används. Två svenska officerare dog i kriget många tusen kilometer från sitt land. Afghanistan ligger inte i närheten av Sverige och hotar inte landets säkerhet. Det är ett krig där svenskarna inte har något att vinna.

 

Att två unga människors liv slocknade på grund av ett politiskspel är oförlåtligt. Det är ett offer som man kan sörja men inte vara stolt över. Politikerna borde skämmas för sina beslut.

 

Omröstning:

Ska fler svenska soldader skickas till Afghanistan?

 



SvD 2 3
GP
DN

Kommentarer
Postat av: Johan

Jag instämmer till fullo!

2010-02-07 @ 22:26:52
URL: http://www.hornstull.nu/wordpress
Postat av: Andreas

Jag håller också med. Sverige har inte varit i krig på 200 år. Varför vi ska gå in och hjälpa USA:s rättsvidriga invasion av Afghanistan är, för mig, förbluffande. Särskilt med tanke på alla civila offer som mister sina liv. Det kommer bara leda till att ännu fler afghaner sällar sig till talibanerna. Jag kommer bli tvungen att rösta på Vänsterpartiet i höstens val, enbart på grund av denna fråga.

2010-02-08 @ 00:49:46
Postat av: Per

"Det finns inga fredliga uppdrag där vapen används"?? så det pågår krig i sverige också då, för polisen bär ju vapen.

å andra sidan varför skulle man ens skicka soldater om det inte var farligt? hade ju hellre skickat blondiner i bikini med saft och bullar men tyvärr skulle ju buset skjuta ihjäl dom.

skulle också i allra högsta grad säga att konflikten hotar sveriges säkerhet. deras grannland som också är väldigt utsatt för radikal islamism har kärnvapen och vem vill se att pakistans kärnvapen handlar i händerna på buset?

ANDREAS:sånna här saker är just varför jag aldrig skulle kunna rösta på vänstern, deras syn på solidaritet som de pratas mycke om gäller bara när man kan få billiga politiska poäng på det och inte när man faktiskt kan göra skillnad!

2010-02-08 @ 19:21:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0