Förvandla bostadsrätter till hyresrätter


Segregationen i Stockholm förstärktes när stadens innekärna fick flera bostadsrätter. Att äga sin bostad är moderaternas kära barn och inom 20 år omvandlades innerstaden till rikemans ghettot.

 

Det är alltid dyrt att bo i ett eftertraktade område – där skiljer inte Sverige sig från andra länder. Det som skiljer svensk politik är att det inte görs någonting medvetet för att minska segregationen.

 

Frankrike har betydligt större problem med förorter samt segregationen och visar en god förebild för politiska lösningar. I Paris t.ex. köper staten hela hus i de rikaste stadsdelarna och omvandlar dem till hyresrätter.  Allt detta för att blanda ihop folk med olika inkomster och etnicitet.

 

Sverige har på senaste tiden förvandlats till ett klassamhälle och det löses inte med att man försöker att locka människor till oatraktiva områden som t.ex. Järva. Tvärtom måste det mest attraktiva områden aktivt förändras för att jämna ut skillnaderna.

 

Bostadsbubblan kommer att spricka snart och bostadsrättspriserna kommer att sjunka.

Blir det inte dags för våra politiker att göra en stor satsning för integration på samma sätt som man gör i Frankrike?

 

Omröstningar i ämnet:

 

Vad tror du: Hur mycket kommer bostadsrättspriserna att falla när bostadsrättsbubblan spricker?

 

Är Sverige ett klassfritt samhälle?

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

DN, 2

SvD

 


Kommentarer
Postat av: jens

I förorten är rutorna krossade, det luktar piss och skit i trappuppgången och mycket är nedgånget. Här ägs INTE husen av de som bor där. De ägs istället ofta av kommun eller privata intressenter. Här finns brist på ansvarstagande.



I innerstaden är det jämförelsevis renare, fönstren är hela och husen välskötta. Här ägs husen av dem som or där. Här finns gott om Ansvarstagande.

2010-02-23 @ 14:34:26
Postat av: Voter Redaktionen

Vi har 40% hyresrätter inne i stan och de är inte nedgångna. Det verkar inte som om det är där problemet ligger.

2010-02-23 @ 15:19:06
URL: http://www.voter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0