Bankernas dröm är att äga kunden


I bankernas drömmar äger du ingenting utom några plastkort, alla dina tillgångar disponeras av bankerna och det är dem som bestämmer hur mycket deras virtuella tjänster kostar.

 

Kunden behövs för att tjäna pengar på det men att tjäna kunden är mindre önskvärt. Storbankerna gör allt för att det ska vara lättare för dem att äga kunden. När kontanterna försvinner är deras dröm uppfylld. Då är det bara virtuella siffror som ska hanteras i virtuella bankkontor. Bankkontoren kan också rationaliseras bort likaså bankautomater. Regeringen och staten har full kontroll över dina pengar och inte nog med det – även utländska regeringar kan kontrollera dig.



 

 

 

Kontanter är definitivt ett bättre betalningssätt idag än bankkort. Det kostar mindre att hantera kontanter, man blir inte lurad av falska kortläsare, man överskrider inte sitt konto, disponerar sina pengar själv och har bättre koll. Man skrämmer så gärna med kriminalitet i samband med kontanthantering men förtiger ännu mer kriminaliteten i samband med kortanvändning. Som vanligt begränsas inte kriminella däremot vanliga bankkunder.

 

 

 

 

 


SvD

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0