Svenska regeringen agerar tryggt

Terrorism åstadkommer sällan stora fysiska och materiella skador. Däremot skadar den vårt psyke genom att sätta oss i skräck och ångest. Osynliga fiender påverkar befolkningen och regeringar mera än de som förklarade kriget. Dessutom ger sig terroster inte på soldater som är förberedda på krigsföringen utan på de svagaste i samhället, oskyldiga och oskyddade.

Jag undrar hur många har ändrat sin uppfattning om svenska  säkerhetsåtgägder i terroristkampen, t.ex. FRA lagen, flygplatskontroller och skanning, kamerabevakning och liknande.

Svenska myndigheter agerar hittills mycket bra i samband med terroristakten i Stockholm i lördags. Det finns tillräckligt med saklig information som går via presskonferenser och officiella tidningar. Extra polisstyrka är insatt för patrulleringar av Stockholms gator och det verkar som att allt är under kontroll.

Omröstning:






SvD 2 3 4 5 6 DN 2 3 4 5 6 7 GP 2 3 4 svt 2 3 4
DN 2 SVD 2 3



Kommentarer
Postat av: Putte

Skojar du eller?

Du kan ju säga "Terrorism åstadkommer sällan stora fysiska skador" till de anhöriga till de som dog i WTC, Spaniens tågbomb, Lockerby planet, de som dör varje månad i Afganistan, etc etc. Tänk lite! Bara för att Sverige lät en riktigt puckad terrorist bo i Sverige och spränga sig här, betyder inte att nästa terrorist kommer vara så korkad. Med tanke på hur dålig polis och underrättelsetjänst är i Sverige så är det ett drömland för liknande dåd.



Sedan angående FRA, flygplatskontroller, kameror så är det bara idioti. Uppenbarligen så fungerade inget av det, eftersom han lyckades köra en bil in i huvudstaden full med sprängämne och spränga av den. Och Säpos svar "Vi tycker vi har gjort tillräckligt" hade varit skrattretande om det inte var verklighet. Att Säpo inte visste om USA:s avlyssning var ju också en höjdare. Undrar vad de vet...? Vad klockan är? Om de ringer fröken Ur först..

Hade Säpo gjort sitt jobb så hade de kollat upp den här snubben långt innan. Kanske lite mysko att han är muslim, åker till ett område i England känt för sin muslimska terrorism, åker tillbaka till Sverige och Säpo har ingen susning. Kanske värt att kolla upp lite? Grattis Säpo. Jag vet inte vilka som är misstänkta enligt dem, men det luktar illa. Inte riktigt lika illa som att åka till Pakistans västra bergsregioner på "semester", men nästan...



Dessutom är polisen ett par riktiga klantar. Ta bara hur de försvarade Wilks på hans föreläsning. Man tycka vad man vill om Wilks men yttrandefrihet finns fortfarande lite kvar av i Sverige, även om muslimer gör sitt bästa för motsatsen.

Och deras respons på dådet i Sthlm är att sätta in lite fler poliser. Ja, nu är vi säkra! Förutom att en annan snubbe kan säkert göra EXAKT samma grej igen, troligen på precis samma plats.



De behöver rensa upp i Sverige och inte släppa in folk som uppenbarligen inte har något i Sverige att göra och lära sig hur man undersöker folk. Dvs inte släppa in folk som är kriminella, potentiella terrorister, okända personer utan pass eller id, ensam-"barn" som har redan högt hårfäste vid "15"-års ålder. Sverige är för godtrogna och tror att alla i världen är lika goda och oskyldiga som svenskar. Tyvärr är det inte så.



Men det största problemet förutom invandring är Sveriges cirkus i Afganistan. Vad ska vi där och göra? Jag förstår varför USA är där. Inte för några terrorister utan för naturresurser. Sverige är där för... att hjälpa USA att sno Afgans resurser?

Sverige måste lära sig att värna om Sverige och dess yttrandefrihet och skydda sig mot de som försöker förstöra den.

2010-12-13 @ 20:23:55
Postat av: Johannes Forsblom

Alla som vill veta mer om islamistisk fundamentalism bör läsa boken:



"The Closing of the Muslim Mind: How Intellectual Suicide Created the Modern Islamist" (2010) av Robert R. Reilly.



http://www.amazon.com/Closing-Muslim-Mind-Intellectual-Islamist/dp/1933859911/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1290292256&sr=8-1



(finns även på adlibris och bokus)



Eller se en videoföreläsning med författaren. (efter föreläsningen som är på 40-45 minuter är det en öppen frågestund).



http://www.heritage.org/events/2010/05/the-closing-of-the-muslim-mind-how-intellectual-suicide-created-the-modern-islamist-crisis



Mer om författaren:



Robert R. Reilly är en Senior Fellow vid American Foreign Policy och han har skrivit flera artiklar för Wall Street Journal, Washington Post, Readers Digest, och National Review, bland många andra publikationer. Som före detta chef för Voice of America, har han undervisat vid National Defense University och tjänstgjort i Vita huset och för försvarsministern. Reilly är också styrelseledamot i Middle East Media Research Institute och han bor nära Washington DC.

2010-12-14 @ 00:12:00
URL: http://darenpagatan.blogspot.com
Postat av: Fredde

@Putte Det behövs inte att ränsa invandrare här i sverige, vi är ett neutralt land och varför skall ett fåtal personer bistämma om en person kommer till sverige. Det fins en anledning varför flyktingar är flyktingar, de flyr från sitt land för att dom kommer inte överleva i deras land om dom stannar kvar. Skulle du kunna sova gott på natten när du vet att du har dömt en person till döden för att du accepterade inte in personen bara för att personen har en religion eller en etnisk backgrund som inte är som din? I mina ögon skulle du vara värre en den här sjuktstörda personen. Min synpunkt på detta är att detta troligtvis inte hänt om sverige satsar mer på psykist sjukvård. Den här personen är solklart psykiskt sjuk och om han hade fått hjälp så hade han troligtvis inte försökt gå ut i en smäll.

2010-12-14 @ 00:44:02
Postat av: Smsa Låna

Kul att du bloggar! Fortsätt så :D

2011-07-20 @ 09:03:36
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0