Provocera istället för att diskutera

Små barn som vill men har svårt att diskutera saker och ting påkallar uppmärksamhet genom att provocera. Barn skriker fula ord, kastar saker omkring sig och slåss.

Vissa vuxna gör detsamma när de vill men inte kan eller inte får diskutera.

Vi har uppenbarligen ett stort problem i den här världen, när vuxna människor i istället för att diskutera målar grisar eller publicerar karikatyrer. De andra vuxna människorna vill inte heller diskutera. De spränger sig i luften som ett svar på provokationerna eller hotar att mörda de som målar och publicerar.

På det här viset skadas både de som provocerar och de som provoceras.

Vi beter oss som små barn som skriker fula ord, kastar saker omkring oss och slåss när det krävs ord och diskussioner istället.



Omröstning:

Tycker du att regeringen gör tillräckligt för att förebygga och bekämpa terrorism i Sverige?

Vilket ämne känner du dig obekväm med att diskutera?

Tycker du att vi behöver provokationer för att föra samhällsdebatten vidare?

SvD 2 DN 2 GP EX 2 3 Dag VG Skå Svt 2
SvD 2 3 4 5 6 7 8 Dn 2 3 4 5 6 7 8 GP 2 3 4 Svt 2 3 4 5 6 7 EX

Kommentarer
Postat av: Klartexten

Yttrandefriheten är en förutsättning för verklig demokrati! Yttrandefrihet innebär rätten att säga vad du INTE vill höra!



Hitler ogillade yttrandefriheten och honom krossade vi. Så skall vi göra med alla som inte accepterar yttrandefriheten och demokratin! Simple! Vi har inget val, eller hur?

2010-12-29 @ 17:39:30
URL: http://klartexten.wordpress.com/
Postat av: Lars J

Demokrati och yttrandefrihet går hand i hand. Man kan inte ha det ena och villkora det andra. Det har i vilket fall historien lärt de flesta av oss. I en demokrati har man all rätt i världen att producera provokativ "konst" eller yttra sig offentligt hur dumt som helst. Hade vi inte levt i en demokrati hade din blogg inte existerat, och du hade förmodligen suttit i fängelse eller varit död sen länge...



"Islamisterna" har som slutligt mål att världens demokratier skall ersättas med Shariastyrda teokratier. De menar blodigt allvar. Det måste vi också göra om vi vill behålla våra rättigheter och det liv vi väljer att leva i relativ, lagstyrd, frihet! Det är inte läge att inbilla sig att man kan kompromissa och göra eftergifter. Det är inte islamisterna intresserade av, eftersom begreppet inte existerar i deras begreppsvärld. Antingen är du för dem, eller emot dem. Så enkelt är det!

2010-12-29 @ 18:48:22
Postat av: Magnus

Nu gäller att bedriva en sådan aktiv politik som möjligt. Vad vi kan göra är att tala med arbetskollegor. Snacka med grabbarna i arbetsbodarna runt frukosten. Varför röstar du på S när de står som förste garant för en fortsatt vansinnig invandringspolitik. Hur S inte ser någon koppling mellan sämre välfärd och ökade kostnader för invandringen. Hur S låter sig styras allt mer av muslimska påtryckningar. Hur S kallt räknar med att flertalet av invandrarna kommer rösta på S och där igenom säkerställa sina socialbidrag. Varför skall en arbetare i Sverige bära upp så många människor när hans egen trygghet och och välfärd urholkas varje dag. S kan skrika sig hesa om all "rasism" i Sverige, men det uppkommer på grund av symptomen av deras egen politik sedan 80-talet. SD vill åtgärda problemet och därmed minska symptomen. SD står helt enkelt för REALISM. Det är inte RASISM.

2010-12-29 @ 18:55:36
Postat av: ddayperspective

Vi ska i första rummet inte uppfatta islam som en religion! I första rummet är islam en politisk mkt farlig våldsidelogi och frågan är hur många bland dem som deltar i anordnad bön regelbundet kan betraktas som lättväckta "sleeper cells" eller efter bearbetning är lämpliga terroristämnen.



Mitt stora bekymmer gäller ”Al-taqiyya” (تقیه) i Q 16:106, Q 3:28 (lying for islam) som beskriver hur man som muslim inför de otrogna (alla oss andra) både *får och *ska ljuga och vilseleda om det är till gagn för islam eller enskilda, en själv! //The practice of taqiyya in difficult circumstances is considered legitimate by Muslims of various persuasions. Sunni and Shi’i commentators alike observe that Q 16:106 in particular refers to the case of ‘Ammar b. Yasir, who was forced to renounce his beliefs under physical duress and torture//



Med hänsyn till detta måste vi fråga oss - särskilt regering, riksdag och media - vilken tilltro vi kan sätta till imamers och andras försäkringar om att islam "är en fredens religion"... Det börjar få ett löjets skimmer över sig nu och verkligheten pockar på och kräver omfattande förändringar av politiken NU, innan det värsta händer och Sverige tvingas tillgripa de grövsta metoder för att värna landet och demokratin!

2010-12-29 @ 19:29:18
URL: http://twitter.com/ddayperspective
Postat av: Rickard

Jag skrev också ett inlägg om dagens "svenska" terrorister... http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/svenska-terrorister-inte-speciellt.html

2010-12-30 @ 18:28:36
URL: http://www.hesperus.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0