Muslimer fördömer islamistisk extremism

Det som är värst drabbade av muslimska terrorister är muslimerna själva. De får stå för till svars för vad extremisterna gör och åtalas som en grupp.

Hur många muslimer har vi i Sverige? Några hundra tusen minst. Deras tro är av varierande grad och vissa går till moskén, andra firar bara stora helger. Detta är en stor grupp människor. Det byggs nya moskéer och det säljs halalmat i handeln med samma självklarhet som man säljer julmat. Allt detta välkomnas i vårt samhälle och vi inskränker inte deras rättigheter och religionsfrihet.

Jag antar att svenska muslimer uppskattar svensk demokrati och frihet som de får här.

Svenska muslimer är säkert irriterade på terroristattacken i Stockholm. Varför tar de inte nästa steget och inte visar sin irritation organiserat? Varför demonstrerar de inte mot islamsk extremism? Det finns inte ett bättre tillfälle för svenska muslimer att visa vad de står för. Det räcker inte att svenska immamer fördömer terroristattacken, de beter sig mer som politiker än som vanligt folk.

Jag är helt övertygad att om svenska muslimer skulle gå på en fredlig demonstration mot islamextremism. Det skulle göra mer för integrationen än hundra tusen andra tandlösa integrationsprojekt.Omröstningar:

Det multikulturella samhället är, enligt dig?
DN 2 3 4 5 SVD 2 3 4 5 6 7 8 Gp 1 2 3 4 5 Exp 2 3 4 5
Dn 2 3 4 5 6 7 SvD 2 3 4 5 6 7 svt 2 3 4 5 6 GP EX 2 3 4 5 6 7 8


Kommentarer
Postat av: Andreas

Ja, varför gör de då inte det?För att en stor majoritet av muslimer tycker att han gjorde rätt.De tycker att muslimer borde stå över oss, för så står det i Koranen, klart och tydligt.2010-12-12 @ 18:07:45
Postat av: gio

Det finns bara en slutlig lösning på det här problemet innan muslimerna slutligen kommer vela ta över. den negativa inställningen hos sverige finns hos alla araber som inte nödvändigtvis är muslimer. det första man kan göra är att totalstoppa alla immigration från mellanöstern och nordafrika.

2010-12-12 @ 18:21:54
Postat av: Mathias

Dessa steg anser jag borde tas:1. Ta hem alla stridande förband från Mellanöstern.

2. Gå igenom varenda invandrare och kontrollera brottslig bakgrund under sin tid här i Sverige. Kontrollera även brottlsig bakgrund i deras hemland.

3. Skapa sedan en ny invandrings regel som förbjuder folk med brottlsig bakgrund att besöka Sverige som turist eller flytta in som ny medborgare. Har för mig Kanada har en sådan regel (rätta mig gärna ifall jag antar för mycket).

4. Alla muslimer som har brottslig bakgrund i Sverige eller i det land de kommer ifrån, och som bor i Sverige bör omedelbart avvisas från Sverige.Sedan är det en självklar grej att det fredliga muslimska samhället i Sverige ska arbeta aktivt mot islamsk terrorism. Det funkar inte längre att säga att man "fördömmer" terrordåd som begås. Det har noll vikt vid det här laget. Antingen arbetar man som fredlig muslim mot dessa extremister eller så får man leva med att ses som en av deras gäng. Simpel logik.

2010-12-12 @ 18:37:32
Postat av: Josefin

Mycket bra bloggande, håller med om att det skulle vara en viktig reaktion om svenska muslimer demonstrerade EMOT det som har hänt.Önskar att de kunde göra det för sin egen och integrationens skull som du säger.Och alla ni som vill se enkla samband och gör generaliseringar baserade på vad ni själva vill ska vara sanningen - som till exempel "SD" här ovanför - det ni står för är den andra sidan av hat och uppmanande till hat.Förstår ni inte att man inte kan bekämpa hat med hat och våld med våld? Hoppet står fortsättningsvis till de fredliga människor som är kloka nog att inte vända rädsla till hat och starka nog att inte dras med i någon hatkampanj.

2010-12-13 @ 00:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0