Det är för sent att jaga Assange

Wikileaks har öppnat Pandoras ask och det är för sent att jaga Julian Assange. Världen kommer aldrig att se ut på samma sätt igen.

När världens politiker och maktahavare till slut förstod vad alla avslöjanden kan leda till var det redan för sent. Det enda som återstår är att införa diktatur, stänga Internet och försöka att förklara för oss att det görs för vår eget bästa. USA har redan förbjudit tillgång till Wikileaks för statliga myndigheter och det är bara början av det som kommer att hända.

Det är uppenbart att Julian Assange kommer att avrättas socialt på ett eller annat sätt. Ingen kommer att mörda honom förstås, det är för grovt och ointilligent. Istället kommer  han att spärras och socialt nedvärderas. Det kan man göra på många olika sätt men resultatet är detsamma. Julian Assange ska bort. Så gör man i riktiga diktaturer som Kina och Iran och så gjorde man i f.d. Sovjet. Obekväma sanningssägare behövs inte i demokratiska länder heller.

Doserad och disinfiserad information från vanlig massmedia ska kallas för maktgranskning och vi ska fortsätta att tro att vi har yttrandefrihet och lever i ett öppet samhälle.

Det återstår bara att hoppas att det kommer flera i Assanges position.



Omröstningar:

Är en total öppenhet som Wikileaks eftersträvar bra för världens demokratiska länder?

Har Wikileaks fått någon politisk makt att räkna med?

Kan Wikileaks avslöjanden ändra världspolitiken?







Kommentarer
Postat av: Ina

På pricken rätt! Bra, tänkvärt inlägg.

Med vänlig hälsning

Ina

2010-12-05 @ 13:42:06
Postat av: Robert Tadjer

Detta är allvarligt. Vi får ta en rejäl fundering om vår självgodhet gällande yttrandefrihet. Det skulle vara önskvärt med en svensk politiker som träder fram och tar sitt ansvar på samma sätt som Ron Paul har gjort i USA.

2010-12-06 @ 00:29:10
URL: http://stockholmsfnforening.wordpress.com
Postat av: Magnus A

Eh? Varför skulle det vara bra att demokratiers lagenliga säkerhetstjänsters information är offentlig (men inte Guillous spionage för Sovjet eller V:s samarbete med Sovjet, bara "fel" att vi samarbetar med USA) och varför är de som bryter mot lagen genom att publicera lagligen hemligstämplad information önskvärda ledare? Snarare har de ett kriminellt beteende, oavsett om det beror på ADHD eller något annat. Att sabotera demokratiska rättstater kan ge och ger rätt många offer och rättsstatens repressalier mot de som gör det är självklara, även om du kallar det stigmatisering och annat som visar att du ingenting förstår.

2010-12-06 @ 15:18:48
Postat av: Lisa

Jag måste säga att jag verkligen gillar din sida. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din sida via BlogLovin' och jag undrar vad jag gör för fel. Är det någon annan som också har problem med det här?

2011-07-11 @ 15:10:49
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0