Karl Marxs lära för kapitalister

Karl Marx kallade kapitalister och företagare för blodsugare. Att de inte tar hänsyn till människan  och att deras enda syfte är att tjäna pengar. Det stämde för hundra år sedan men inte idag.

Samhället skapade skattesystem som omfördelar kapitalisternas och företagarnas pengar. Det går inte att göra en vinst utan att ge mer än hälften till staten i form av olika skatter. Arbetarna däremot är välskyddade av försäkringskassor och fackorganisationer. Idag uppträder facken som blodsugare åt företagaren.

 

Vänster tänker fortfarande i Karl Marxs spår. Det vill omfördela kapitalisternas och företagarnas vinster en gång till, förstärka facken ännu mer och arbeta ännu mindre. De tror att de ingenting riskerar. Som Karl Marx sade ”det enda ni kan förlora är era kedjor”.

 

Näringslivet är så hård pressat idag av skatter i Sverige att om det inte blir bättre så kommer de också att tänka i Marx spår. Med staten Sverige som blodsugaren har man ingenting att förlora utan skattekedjor. Därför flyttar riskkapitalister och företagare härifrån i allt snabbare takt.

 

Befria näringslivet och rikskapitalister från deras kedjor för att de ska var intresserade av att stanna och ge nytta till Sverige.

 

Är det inte dags för en högerrevolution i Sverige ?

 

 

Omröstningar:

Vilken löneutveckling är bäst för den svenska ekonomin?

 

Kan fackets agerande i avtalstider jämföras med terroristmetoder?

 

 

Bör man sänka momsen för företag i tjänstesektorn som miljöpartiet (mp) föreslår?

 


Vad tycker du om det moderata förslaget med skattefria förorter (Läs mer)?

 

 

 

 

 

 


 

SvD 2

 

 



Kommentarer
Postat av: Mario Matteoni

I vilket verk av Marx använder han begreppet ”blodsugare” för kapitalister och företagare?

Jag kan inte hitta något sådant i Marx´ skrifter.

Ditt påstående är antagligen hämtat ur den syrefattiga luft som s.k. nyliberaler tar sin näring ifrån.



I ”Kapitalet” beskriver Marx, med stöd av officiella repporter, barnarbete och utsugning i 1850-talets London.



I dag finner man inte sådant i London, men bara den som är ideologiskt blind kan förneka att samma sorts utnyttjanden finns på många andra håll i världen.



Läs f.ö. min blogg http://matteoni.blogspot.com/

2010-04-01 @ 13:05:00
URL: http://matteoni.blogspot.com/
Postat av: Voter Redaktionen

Karl Marx använde ordet "blodsugare" när han beskrev judar, lombarder och bankirer. Ordet används både i "Kapitalet" och i Marx brev. Det här har både Hitler och Lenin lånat från honom. Hitler kallade judar för blodsugare och Lenin kallade bankirer och rika människor för det.



Konstigt att du som Marx-kännare inte kan den här faktan. Jag har läst lite Marx på universitetet, så jag är nog ingen debattör i frågan.

2010-04-01 @ 14:41:13
URL: http://www.voter.se
Postat av: marie

Dom kallade alla inom överklassen för blodsugare och judar. Nu ser vi faktiskt konsekvensen av utrotelselägerna, det finns inte en jävel kvar som visar tolerans och vänlighet och ödmjukhet. Man dödar aktivt patienter på sjukhusen och man slaktar folk till höger och vänster, man förgiftar maten på resturangerna och hela den undre världen sitter i fängelse och ekonomin rasar i takt med dunket av maskinerna, arbetarnas hästkrafter står inte i samma katorgori som intelligensen. världen har blivit korkad.

2010-04-01 @ 18:17:00
Postat av: Voter Redaktionen

Kära Marie.



Mitt inlägg handlade nog om något annat.

2010-04-01 @ 18:41:46
URL: http://www.voter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0