En fråga - två svar

Vi har placerat en omröstning "Bör man anpassa sin kultur efter krav från andra kulturer?" I omröstningens inlägg skrev vi en följande text

"Krav från andra kulturer

Vi lever i en globaliserad värld och kommunikationer mellan olika kulturer sker konstant. Kulturkrockar och skilda meningar är inte ovanliga men vi lyckas ofta att komma över dessa hinder. Ibland kräver grupper från en kultur ändring i en annan. Ska detta vara accepterat? På ett eller annat sätt kommer kulturer att förändras och anpassas. Är krav på anpassning den rätta vägen att gå?"

 

 

Observera att texten i omröstningens inlägg handlar inte om någonting. Det är en ren filosofisk frågeställning.


Den här omröstningen placerade vi under två olika artiklar i svenska tidningar. Den ena artikel handlade om Belgiskt förbud av burka, den andra om att svensk TV inte vågar att visa två serier av South Park på grund av bilder av Mohammed.


Den ena och den andra handlar om vissa förbud från olika kulturer. Det är intressant att veta hur  människor svarar på frågan om kulturanpassning.  Jag gissar att de som tänkte på Mohammed bilder svarade att vi inte behöver att anpassa oss och de som tänkte på burkan krävde anpassning.


Och vad tycker ni?  Behöver vi anpassa oss till olika kulturer eller inte?


Omröstning:







SvD 2 3 DN 2 GP Syd AB 2

SVD DN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0