Wikipedia är pålitligt

Vad är wikipedia? Ett uppslagsverk på internet som vemsomhelst kan redigera i eller skriva in nya artiklar. Det vore konstigt om någon som läser det här inte vet vad det är, eftersom att du sitter på internet. Faktum är att 37% använder sig att Wikipedia flera gånger i veckan och samanlagt 31% använder sig av wikipedia dagligen. Syftet kan vara olika, stilla en vadslagning, skriva en uppsats, eller ren nyfikenhet och ett sätt att finna information på.

 

Voter.se frågade också om vi litar på Wikipedia. 47% svarade nej. 38% svarade ja och 15% svarade "Vad är wikipedia?". Men ändå så använder vi tjänsten, ofta. Är inte det ett svar på att vi litar på informationen där då?

 

omröstning wikipedia.jpg

 

Wikipedia är en informationskälla som ändras kostant, det finns vidare personer som sysslar med den heltid för att göra om, redigera och se till att det finns källor på allt som sägs. Informationen ändras med tiden och vetenskapen. Är det inte så att information och vetskap något som ständigt ändras och därmed utgör wikipedi till pålitig? Rösta på Voter.se i vad du tycker!

 

 

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0