Brottsprovokation

SvD skrev om Polisförbundet och IOGT-NTO som kräver flera olika åtgärder för att minska alkoholrelaterade brott. Om dessa punkter beviljas är det inte långt till att få godkännande för brottsprovokation i andra sammanhang så som prostitution, narkotikahandel mm. Bl.a vill polisen ha tillåtelse för att få köpa illegal sprit för att komma åt kärnan i verksamheten. I det här specifika fallet finns det fler positiva aspekter än negativa. Det blir lättare för polisen att få bekräftelse på misstänkta gärningsmän.

Dock kan brottsprovokation gå för långt. Det är trots allt en provokation och med rätt medel går det att provocera fram det ena med det andra hos personer. En vacker kvinna kan lätt lura till sig ett sexköp, men vad händer om det är en polis och köparen är förstagångsförbrytare? Kan det gå så långt att en ung desperat man ger sig in i narkotikahandeln för att försöka tjäna pengar på polisens initiativ?

Ska brottsprovokation legaliseras måste det ha tydliga regleringar. Voter.se ställde frågan för omröstning för att ta reda på vad ni tycker: Bör polisen få laglig möjlighet till brottsprovokatio? Rösta!

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0