Ungdomar saknar respekt

Ab, SvD



Roland, 70, säger till Atonbladet att han fått nog när han örfilade en 13-åring som kallat honom för "gubbjävel". Idag ska domstolen i Jönköping avgöra om mannen gjort sig skyldig till misshandel. Men Roland är inte ensam pensionär som ska till tingsrätten. Han får till stöd med sig en hel trupp av pesnionärer däribland Evald Larsson från Sveriges Pensionärsförbund. De vill skapa en opinion och på så sätt sätta ner foten för respektlösa ungdomar.

Det som förvånar mig är att ungen som fick örfilen hade mage att anmäla mannen. "Misshandel", för en örfil. Skulle ungen bli anmäld för något skulle polisen inte ens hutta ett finger åt ungdomarna, de är ju trots allt inte straffmyndiga. Ändå beter de sig vårdslöst. Som Roland säger till SvD, de klottrar, skriker glopord mot de äldre och tar sönder saker. Nu, anmäler de även mannen som fick nog.

Voter.se frågade sina användare tidigare i år om de tycker att tonåringar saknar respekt för äldre. I skrivandets stund står räkningen på 51% ja, att de saknar respekt. Borde inte det vara en indekator på att det gått över styr. Äldre personer har mer erfarenhet och på sånt sätt har en auktoritet över tonåringar. Vi på redaktionen satte igång omröstningen i sommras och satt och väntade på att det snart skulle smälla. Omröstningen i fråga är skriven av en användare som säger sig vara 24 år  (klicka på läs mer nedan för att läsa insändare) och upptäckt att tonåringar inte har respekt mot något, överhuvudtaget.

Säg mig nu. Har tonåringar bristande respekt jämtemot äldre?





Jag vill även passa på att fråga er vems fel det kan vara? Polisen kan inte göra något. Skolan tycks inte ens bry sig om de som är mobbade. Personligen tror jag att det är föräldrarnas fel. Allt för deras ungar, varesig de stjäl, rånar, hotar eller inte klarar sig i skolan höjer dagens föräldrar upp sina barn mot skyarna. Det handlar inte ens om någon form av "curling", utan om idioti. Jag tror inte heller att barnet självt i det här fallet anmält mannen, det måste varit föräldrarna.









Kommentarer
Postat av: Sven Johansson

Man kan misshandla och trakassera vem som helst mentalt hur mycket och hur länge som helst utan minsta reaktion från samhället, men så fort någon lyfter ett finger fysiskt blir det ett j-a liv!



En hjälte till pappa tar sitt barn i försvar när rektor och skola vänder bort blicken.



- Aja, baja! Så får man inte göra! Hemfridsbrott! Åtalas!



Tack för alla dessa dagliga sjuka rubriker – ni i flumvänstern, sossar och batiktanter som fått härja fritt sedan 68. Ni har kört Sverige i botten på snart sagt ALLA plan.

2009-12-18 @ 12:05:24
Postat av: Voter Redaktionen

Vi håller med dig fullständigt. Bra nu är att det börjar bildas en opinion mot denna daltande med barn, samt daltande av respekt för medmänniskor. Det första jag skulle göra är att införa uppförandebetyg i skolan och införa en ansvarslagar för föräldrar med barn under 16 år.

2009-12-18 @ 12:42:41
URL: http://www.voter.se
Postat av: Kurt

Vad inbegriper ordet "respekt" i er definition?

2009-12-30 @ 14:18:15
Postat av: Erasmo Bernales ochoa

ja ungdomar vet att dem kan göra vad dem vill utan straff så lagen måste ändras för att skydda dem äldre absolut det ju rena terror som dessa rökande ungdomar ställer till,de kan shita ner överallt utan att någon klaga på och feminister tycker nog att han som örfilade det där tråkiga unge är nog pedofil

2009-12-30 @ 15:24:04
Postat av: john olsson

Allting är inte perfekt i USA heller där jag bor numera, men en sak är säker; pensionärer i USA får större respekt av både ungdomar och samhälle än här i Sverige.



Min erfarenhet i USA (där mina söner är uppväxta) är att både föräldrar och skolan tar större ansvar än i Sverige. Dessutom går hela familjer och ungdomar i kyrkan där man också får lära sig ta hänsyn till andra människor. Som jag ser det gjorde pensionären Ronald samhället en tjänst att örfila denna troublemaker punk.

2009-12-30 @ 19:46:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0