Lektion i antidemokrati för Riksdagen

Fantastisk artikel av Martin Peterson, docent i filosofi, i SvD. Han tror dock inte att SD kommer att hitta någon att sammarbeta med i Riksdagen. I skrivandets stund tror 61% av 101 tillfrågade på Voter.se att SD kommer att hitta en koalition på högerkanten i Riksdagen om partiet når 4% gränsen, omröstningen är fortfarande aktiv och resultatet kan komma att förändras. 

Peterson föreslår att bilda ett ”antiparti” i Riksdagen för att aktivt motarbeta SD genom att rösta emot alla partiers förslag. Bakom SD står mellan 5 och 10% av svenska befolkningen. Inofficiella omröstningar visar ännu högre siffror. Istället för att inse att SD kanaliserar folkets vilja föreslår professorn åter igen att strunta i vad folket vill och att driva en annan vilja genom manipulation. Man häpnar att det finns sådan politisk propaganda i Sverige år 2009 och att landet fortfarande kallar sig för en demokrati.

Varför ska vi rösta i fortsättningen i riksdagsvalet om det bildas konstgjorda och antidemokratiska mekanismer som kan manipulera riksdagens beslut?

 

Tack professorn för en bra lektion i moderna demokratiska teknologier. Hoppas att Riksdagen förstår att det bara var ett skämt.

 

 

 

 

 

Bädda in omröstningen på din blogg du också. Klicka på embed.


SvD

SvD


Kommentarer
Postat av: MrPerfect72

Filosofens ide kan fungera tills SD har 51% eller faar stoed av naagot/naagra andra partier, ex. FP och M som i Tyskland 1933-> federalelection%2CMarch1933" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/Germanfederalelection,March1933



PS Vilken utomerdentligt daalig poll-funktion du har. Resultaten syns ju inte.

2009-12-29 @ 11:24:56
URL: http://aktivdemokrati.wordpress.com
Postat av: Voter Redaktionen

Utmärkt kommentar. Dock hoppas vi fortfarande att det är ett skämt från filosofen.



PS. Javaläsaren i din web-browser måste nog uppdateras.

2009-12-29 @ 13:42:13
URL: http://www.voter.se
Postat av: 9001

Men vilka websiter ligger de här omröstningarna på då? Sådana här omröstningar är ju faktiskt HELT ointressanta. Embedda den på Piratpartiets website så kommer de ju att få säkerligen 80% av rösterna.



Betyder det att de får det i valet? Självklart inte.

2009-12-29 @ 21:46:59
Postat av: Voter Redaktionen

En slumpmässigt urvald undersökning kan pricka väldigt fel den också. Det nämns i villkoren på Voter.se att omröstningen endast speglar vad Voter.se's användare tycker, samt från diverse embeds. Hjälp till och få en spridning, 9001! Embedda på din sida också. Tur nu att resultatet ackumuleras.

2009-12-29 @ 22:46:03
URL: http://www.voter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0