Ju mer vi blundar växer SD som parti

I höstas deklarerade samtliga Riksdagspartier att de inte ska ingå i samarbete med SD om de vinner valet. Om partierna inte ändrar sig så kommer SD att bli en vågmästare i Riksdagen. I dagens tvåblocks politik kan vägmästare spela en mycket större roll än en koalitionspartner. Dessutom kan många väljare komma att rösta på SD just för att de då blir ett oberoende parti i Riksdagen.

Opinionsundersökningen som var publicerad i SVD och DN säger att 13 procent är för ett samarbete med SD ifall partiet passerar 4% gränsen och kommer in i Riksdag i nästa val. Siffran återspeglar indirekt folkets stöd för vad SD:s politik står. Asyl och invandring, ”kriminalpolitik” och äldre är ämnen som SD profilerar sig på. Det blir svårt för Riksdagspartier att utesluta SD med den här agendan. SD är bara ett resultat av det som alla nuvarande Riksdagspartierna försummade och kommer att bli tvungna att ta igen efter valet 2010.






Denna omröstning som tidigare i höstas var ställd av Voter.se visar vad våra användare tycker är avgörande i valet 2010.


SvD, SvD
DN,AB
GP
NT

Kommentarer
Postat av: Esbjörn

Hela den sociala trygghetssektorn håller på att implodera när område efter område utsätts för hårda besparingar medan migrationspolitiken är skyddad mot all ekonomisk granskning.

2009-12-28 @ 10:38:40
Postat av: Besk Buske

Esbjörn:

Trams!

Migrationspolitiken är lika granskad som något annat. Du läser inte så mycket tidningar va?



Att folk tror att SD:s stöd ÖKAR med de här "nya" siffrorna är att läsa satistiken helt fel. Det är faktiskt 87% som tar avstånd från SD - vilket annat parti skulle få så katastrofala siffror?



Folk vet att SD är ett extremistparti och ingen vill ha med dem att göra. De 13% som tycker att samarbete är bra har ju sagt det utan att SD gått in i valrörelsen ordentligt. Det här 13%-stödet lär sjunka som en sten under 2010 när xenofobin lyfts fram mer.

2009-12-28 @ 14:22:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0