Fortsatt nivå på invandring - bra eller dåligt

TT rapporterar om en Sifo undersökning gjord på uppdrag av tidningen Riksdag & Departement angående invandringen under de senaste 20 åren. Majoriteten av de tillfrågade anser att invandringen har varit positiv. 56% tycker att invandringen varit bra och en stor grupp på 30% anser att den varit negativ.

Observera att frågan är ställd retroaktivt och syftar till den invandring som har varit.
Det står emellertid inte för vad dagens invandrings- och migrationspolitik har att brottas med idag. Visst har vi haft en bra invandring som hjälpt till att bygga upp Sverige till den ekonomi vi har nu. Dock kan inte resultatet av Sifo undersökningen ses som en mätning för vad vi egentligen tycker om invandringen i detta läge heller inte för framtiden.

Voter.se fick nyligen in en omröstning angående en oförändrad nivå på invandringen i Sverige och vad vi tycker om den. Vi anser att denna fråga är mer relevant att ställa i den politiska situationen vi har i landet idag. Det är viktigt att rösta, för att få en rättvis bild.

Vad anser du om en fortsatt oförändrad nivå på invandringen i Sverige?






SvD
DN
GP



Kommentarer
Postat av: Mack

Man kan ju fråga sig hur stor del av de tillfrågade som själva är första eller andra generationens invandrare och därmed kan tyckas vara delvis partiska.



Jag är övertygad om att missnöjet kommer att växa i takt med att integrationsproblemen med invandrartäta ghetton, kriminalitet och religiösa fundamentalister blir allt mer påtagligt.

2009-12-26 @ 16:32:27
Postat av: sara

Det är skillnad på invandring och invandring. Är det t.ex. arbetare eller flyktingar?

2009-12-26 @ 17:02:34
Postat av: Maria

Mack

Frågan är om invandrarna själva vill ha en ökad invandring.



2009-12-26 @ 17:03:34
URL: http://www.voter.se
Postat av: X3+000+

Jag tycker det är DÅLIGT med dagens nivå på invandringen! Jag vill ha en ÖKAD invandring.



Vilken fullständigt korkad poll det där var! Haha!

2009-12-26 @ 17:52:22
Postat av: J.N

Instämmer med föregående talare, oerhört korkad frågeställning här! :D Jag vill också ha ökad invandring och ska rösta på samma som de som vill ha lägre :) :) :)

2009-12-26 @ 18:52:47
URL: http://metrobloggen.se/jjn
Postat av: Fredrik S

Härligt att främlingsfientliga är så rädda för de som inte är främlingsfientliga till den grad att de inte vågar rösta på "samma" alternativ. Väx upp. Ingen nörd kommer att ställa sig i er rökruta, det är inte det frågan handlar om.



Jag är inte nöjd med nivån. Vi kan inte ha så många asylsökande här, medan våra grannländer skärper reglerna. Vi klarar inte av det ekonomiskt utan att rucka på välfärden för våra äldre, barn och redan boende i landet.

2009-12-26 @ 19:05:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0